Dubbele wereldrecordpoging verplaatst naar 2025

Dubbele wereldrecordpoging verplaatst naar 2025

De Dubbele wereldrecordpoging is inmiddels al ruim drie jaar een soort van begrip in Albergen. In 2020 kondigde de commissie aan om de reeks wereldrecordpogingen in het dorp voort te zetten. Groot uitpakken, dat was het plan.

In 2020 stond er niet één maar twee wereldrecordpogingen op het programma. De commissie zat volop in de voorbereidingen en er ontstond grote teleurstelling toen bleek dat het spektakel geen doorgang kon vinden na de uitbraak van het coronavirus.

Vol goede moed kwam de commissie een jaar later bij elkaar om de dubbele wereldrecordpoging tot een succes te maken. De teleurstelling was dan ook groot toen bleek dat de wereldrecordpogingen ook in 2021 geen doorgang zouden kunnen v inden. Opnieuw konden we stoppen met de voorbereidingen. Inmiddels behoren ook de laatste coronamaatregelen al enkele maanden tot het verleden. Toch heeft de commissie in maar 2022 unaniem besloten om de dubbele wereldrecordpoging definitief te verplaatsen naar 2025. “Tot maart was er nog veel onduidelijk over de situatie omtrent corona. Tot die tijd hebben de voorbereidingen stilgelegen. Simpelweg omdat de gevolgen niet te overzien zijn als blijkt dat het last-minute alsnog niet door kan gaan. Het voorbereiden van een dubbele wereldrecordpoging kost niet alleen veel tijd, maar ook geld. Dat gaat ons simpelweg niet lukken in dit korte tijdsbestek.” Aldus Tess Kuipers, commissielid van de RCA.

Wie de wereldrecordpogingen de afgelopen decennia heeft gevolgd kent de cijfers. “Elke vijf jaar wordt er een poging gedaan. Dat was in 2010 en 2015 maar helaas dus niet in 2020. Wij hebben er voor gekozen om de tijdbalk voort te zetten en dus de wereldrecordpoging door te schuiven naar 2025. Het plan ligt er al, maar we kunnen niet wachten om het als commissie nu wel verder uit te werken”.

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(http://sampledata.catanisthemes.com/sweetinz/wp-content/themes/sweetinz/images/default/bg-page-title.jpg); }
nl_NLDutch
nl_NLDutch