Een dubbele recordpoging

Een dubbele recordpoging

Albergen zet in op een dubbele recordpoging in 2020!
In 2020 is het weer zo ver. Albergen zal tijdens het Volksfeesten weekend weer een nieuwe wereldrecordpoging gaan ondernemen. En je leest het goed! Dit jaar wordt er niet één wereldrecordpoging gedaan, maar er staan twee wereldrecordpogingen op de planning en daarbij is alle hulp tijdens het Pinksterweekend bruikbaar. Inmiddels zijn de rollen verdeeld en de eerste voorbereidingen getroffen. Tijd om iedereen bij te praten!

Even voorstellen…
De zesde editie zal wederom tijdens de jaarlijkse Volksfeesten Albergen worden gedaan, namelijk op 29, 30, 31 mei en 1 juni 2020. Inmiddels zijn er aardig wat nieuwe gezichten aan de Wereld Recordcommissie Albergen toegevoegd en voor de komende poging zijn dit de namen die het gaan doen: Chris Schoneveld (voorzitter), Maud Lucas, Jeroen Zwijnenberg, Brendan Grunder, Noortje Kuipers, Mike ter Haar, Ellen Klumpers, Geeke Nijland, Joost van der Aa, Bart van der Aa, Yvette Bossink, Mitchell Ensink, Anne Klumpers en Tess Kuipers.

Een dubbele recordpoging
De nieuwe commissie gaat de uitdaging aan en probeert in hetzelfde weekend twee wereldrecords te verbreken. Zo wordt er een poging gedaan om de langste picknicktafel ter wereld te zagen, boren, bouwen en monteren. De lengte van de picknicktafel moet 500 meter lang worden en op Tweede Pinksterdag (maandag 1 juni 2020) zal er een brunch worden georganiseerd waarbij iedereen van harte welkom is! Deze brunch is een vereiste van Guinness World Records en is nodig om de recordpoging te laten slagen. Noteer vast deze datum in je agenda en kom samen met je familie, vrienden, team, buren of collega’s naar deze brunch. Naast de langste picknicktafel wordt er een poging gedaan tot langste slinger, bestaande uit plastic dopjes. Deze slinger moet 3,5 kilometer lang zijn en 350.000 plastic dopjes bevatten. Een hele opgave dus!

Help ook mee!
Het inzamelen van de plastic doppen is in volle gang! Het inleveren van de doppen kan op verschillende plekken in Albergen. Welke dat zijn vind je op de website van Wereldrecord Albergen. Deze doppen worden tijdens het record gebruikt en naderhand geschonken aan een nog nader te bepalen goed doel.

Huis-aan-huisactie
Net als voorgaande jaren zal er voorafgaand aan de wereldrecordpoging een huis-aan-huisactie plaatsvinden. Hoe deze invulling precies zal zijn, is snel te vinden op de website, op sociale media en in de krant, maar bewaar vooral je lege flessen voor ons. Dit jaar hoopt de commissie door middel van deze actie wederom een mooi bedrag op te halen dat volledig ten goede komt aan de wereldrecordpoging 2020!

Blijf op de hoogte
Wil jij op de hoogte blijven van het laatste record nieuws? Volg dan de RCA op Facebook en Instagram en via de website www.wereldrecordalbergen.nl.

Doneren
Heb jij jouw lege flessen al ingeleverd? Dit kan nog steeds bij Coop Munster Albergen. Druk op de gele knop en doneer je statiegeld aan ons. Jouw donatie maakt een nieuw wereldrecord in 2020 mogelijk!

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(http://sampledata.catanisthemes.com/sweetinz/wp-content/themes/sweetinz/images/default/bg-page-title.jpg); }
nl_NLDutch
nl_NLDutch